‘Chillplekken’ in De Nautilus geopend

15 april 2019 – Sinds vrijdag 12 april kun je chillen in Oecumenische Basisschool De Nautilus. De leerlingenraad opende er maar liefst twee chillplekken. Ze verwachten dat kinderen zich er kunnen ontspannen, wachten als de juf/meester in gesprek is met hun ouders en er rustig lezen. De leerlingenraad is een opmars naar de Wijkraad, waarin kinderen van drie scholen zich samen zullen inzetten voor de buurt rondom de Westlandgracht.

Al drie maanden hebben de zestien kinderen van de leerlingenraad toegewerkt naar deze dag. Ze hebben ideeën bedacht, verkiezingen gehouden, regels en een rooster bedacht en onderhandeld met de directrice van de school. En met succes: het zingt vrijdagochtend al rond in de school. Alle kinderen weten dat vandaag de Chillplekken dan echt geopend gaan worden. Om 11.15 vindt de opening van de eerste Chillplek plaats. Alle kinderen worden met veel kabaal uit de klassen gehaald. De directrice houdt een officieel praatje en leerlingenraad-leden Duuk en Lennox nemen het van haar over. Kate en Erick knippen een lint door, er wordt snoep uitgedeeld en dan is de Chillplek een feit.

De Nautilus is niet de enige school in de buurt met een actieve leerlingenraad. Ook in OBS De Notenkraker en Brede School Fiep Westendorp denken kinderen mee over het beleid van de school. Na eerst op school te hebben geoefend, zullen de kinderen volgend schooljaar gezamenlijk een Wijkraad vormen. De Wijkraad zal zich niet alleen inzetten voor de scholen zelf, maar voor de buurt die de scholen delen. De leerlingenraden worden mede begeleid vanuit de Pedagogische Alliantie Westlandgracht en burgerschapsprogramma Dreamocracy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.