Leerlingraden

Op al onze scholen is er een actieve leerlingenraad. Aan het begin van ieder schooljaar mogen leerlingen zich opgeven om deel te nemen aan de verkiezingen. Binnen de leerlingenraad werken de kinderen n.a.v. brainstromsessies en enquêtes onder klasgenoten aan verbeterpunten binnen én buiten de school. De leerlingenraad presenteert de uitkomsten aan het team van de school én aan de leerlingen.

Leerlingraad basisonderwijs

In schooljaar 2022-2023 starten we met een wijkraad

Door Corona is de wijkraad helaas twee schooljaren uitgesteld. Maar dit schooljaar gaat het gebeuren. Idee van de wijkraad is dat een kleine delegatie van iedere leerlingraad meedenkt over de Westlandgrachtbuurt. De wijkraad laat zich informeren door de gebiedsmanager, de wijkagent en andere sleutelfiguren. We zijn heel benieuwd naar de uitkomst en houden u op de hoogte.

De leerlingraden van onze Pedagogische Alliantie werden van 2019 t/m 2021 begeleid door Junior Campus. Meer informatie over Junior Campus vindt u hieronder of op: https://juniorcampus.nl/

Leerlingraden in 2021-2022 weer van start met goede ideeën!!!

Op alle drie de scholen zijn de leerlingraden weer begonnen. Eerst zijn er verkiezingen geweest waarbij leerlingen zich kandidaat konden stellen en klasgenoten op hun gewenste vertegenwoordigers mochten stemmen. Vervolgens zijn de leerlingraden aan de slag gegaan met vaststellen van afspraken en regels die gelden binnen de leerlingraad om daarna ideeën te inventariseren en uit te werken. Hieronder een inkijkje van deze eerste fase:

Nieuws uit eerder jaren:

Leerlingenraad Notenkraker publiceert video-oproep voor een nieuwe juf/meester voor hun school! (april 2021)

De leerlingenraad heeft samen met Junior Campus het plan opgevat dat zij bij uitstek de juiste partij zijn om nieuwe leerkrachten te interesseren voor een baan op hun school. Samen hebben ze een filmpje gemaakt waarin ze vertellen wat er zo leuk is op hun school.

Leerlingenraad Fiep Westendorp regelt het!

Het was al tijden een probleem dat opgelost moest worden. De lucht in de kleedkamer van het gymlokaal was niet altijd prettig. Dat moest verholpen worden. Toen de leerlingenraad onderzoek deed naar een oplossing (luchtverfrissers) is er meteen actie ondernomen m.b.t. een fatsoenlijk douchegordijn! Goed gedaan leerlingenraad (april 2021).

Vanaf september 2020 gaan de leerlingraden op basisscholen Fiep Westendorp, de Notenkraker en de Nautilus weer van start. Alle drie de scholen bieden hun leerlingen een oefenplaats voor democratie. Kinderen die ervaren dat hun stem telt en van waarde is willen ook een positieve bijdrage leveren aan hun directe leef- en leeromgeving: de school en de Westlandgrachtbuurt.

Hieronder een impressie van de onderwerpen waar de leerlingraden mee aan de slag zijn gegaan november 2020. We volgen hun vorderingen!!

Nadat de leerlingen onderzoek hebben gedaan naar ontwikkelpunten van hun eigen school gaan zij een drieslag slaan met een ontwikkelpunt voor de buurt. Zij presenteren de uitkomst in het voorjaar van 2021

Een indruk van hoe we werken, nadenken en onze achterban betrekken

De leerlingen zullen vanaf januari politiek, buurtbewoners, ouders en ondernemers benaderen, want samen maken we de Pedagogische Alliantie Westlandgracht!